Ρολό κοτόπουλο, γεμιστό με κατσικίσιο τυρί και σπανάκι – BORO από την ΑΝΝΑ ΔΡΟΥΖΑ


Υλικά

  • 4 στήθη κοτόπουλου
  • 250 γρ κατσικίσιο τυρί
  • 2 φλιτζάνια φύλλα σπανάκι
  • 2 αυγά
  • Μισό φλιτζάνι γάλα
  • 2 φέτες ψωμί
  • Τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • Αλατοπίπερο
  • Ελαιόλαδο

Για την σάλτσα

  • Ένα κουτί σάλτσα ντομάτας (πασάτα)
  • 1 καφέ κρεμμύδι
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουταλιές της φρέσκιας ρίγανης (ή αποξηραμένη)
  • 4 κουταλιές παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • Μαύρο πιπέρι

Παρασκευή

Βήμα 1 Καθαρίστε τα φιλέτα κοτόπουλου και τοποθετήστε τα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Προσθέστε το σπανάκι, το ψωμί χωρίς την κρούστα, το γάλα και δύο ολόκληρα αυγά. Τρίψτε το κατσικίσιο τυρί και προσθέστε λίγο μοσχοκάρυδο. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι και χτυπήστε.

Βήμα 2 Με ένα μαχαίρι ανοίξτε μια τρύπα σε κάθε στήθος κοτόπουλου προκειμένου να μπει η γέμιση.

Βήμα 3 Πάρτε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και το ποθετήστε μέσα της το μείγμα που φτιάξαμε προηγουμένως. Τοποθετήστε το ακροφύσιο στη σχισμή κάθε στήθους κοτόπουλου και πιέστε για να γεμίσετε με το μείγμα. Το στήθος κοτόπουλου πρέπει να φουσκώνει, ωστόσο μην το γεμίσετε υπερβολικά καθώς θα σκιστεί. Θα πρέπει να φτάσει μέχρι το τέλος της ουράς μόλις γεμίσει.

Βήμα 4 Προσθέστε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά με λίγο ελαιόλαδο και ρίξτε τα κοτόπουλα μέχρι να ροδίσουν και από τις 2 πλευρές.

Βήμα 5 Τοποθετήστε σε προθερμασμένο φούρνο και ψήστε για 35-40 λεπτά στους 160 ° C. Μόλις μαγειρέψετε αφήστε τα να ξεκουραστούν 5 λεπτά.

Βήμα 6 Τοποθετήστε την σάλτσα ντομάτας στο κάτω μέρος του πιάτου, κόψτε το κοτόπουλο σε φέτες μεσαίου πάχους και τοποθετήστε τα ωραία πάνω από τη σάλτσα.

Για την σάλτσα

Βήμα 1 Πρώτα ψιλοκόψτε ολόκληρο το κρεμμύδι.

Βήμα 2 Σε μια κατσαρόλα, προσθέστε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.

Βήμα 3 Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τσιγαρίστε μέχρι να μαλακώσει.

Βήμα 4 Προσθέστε το τριμμένο σκόρδο και συνεχίστε την εφίδρωση για λίγα λεπτά.

Βήμα 5 Ψιλοκόβουμε λίγο φρέσκια ή αποξηραμένη ρίγανη και προσθέτουμε στα κρεμμύδια.

Βήμα 6 Προσθέστε τη σάλτσα ντομάτας.

Βήμα 7 Προσθέστε αλάτι και πιπέρι.

Βήμα 8 Προσθέστε ένα φλιτζάνι νερό και σιγοβράστε πολύ απαλά για 15-20 λεπτά. Ανακατέψτε περιστασιακά.

Δείτε ολόκληρη τη συνταγή εδώ

 

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Κοτόπουλο ρολό γεμιστό με πουρέ πατάτας και σάλτσα μουστάρδας

Κοτόπουλο γεμιστό με χαλούμι



Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*