Πατάτες ογκρατέν με 2 τυριά στο φούρνο – BORO από την ΑΝΝΑ ΔΡΟΥΖΑ


Υλικ

  • 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος (παχύρρευστη)
  • 2 φλιτζάνια γάλα πλήρες
  • ½ φλιτζάνι ελβετικό τυρί ή γραβιέρα
  • Λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 1,4 κιλά πατάτες (περίπου 6 μέτριες)
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Αλατοπίπερο

Παρασκευή

Βήμα 1 Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180°C.

Βήμα 2 Σε ένα μπολ ή σε μια μεγάλη κανάτα προσθέτουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το μοσχοκάρυδο και το αλατοπίπερο.

Βήμα 3 Τρίβουμε το ελβετικό τυρί, αφήνουμε στην άκρη.

Βήμα 4 Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή πυρίμαχο σκεύος προσθέτουμε το σκόρδο και ρίχνουμε μέσα το μείγμα γάλακτος και κρέμας.

*