Μπισκότα γεμιστά με σύκα και αμύγδαλα που προωθούν την υγεία των αγγείων και τις καρδιάς – BORO από την ΑΝΝΑ ΔΡΟΥΖΑ


Υλικά:

  • 2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κ. σ. κρύο νερό
  • 2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2-3/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1-1/2 φλ. ζάχαρη ζαχαροπλαστικής
  • 3 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 κ. γλ. αλάτι
  • 6 κ. σ. κρύο βούτυρο, κομμένο σε κύβους

Για την γέμιση:

  • 230 αποξηραμένα σύκα (περίπου 1-1/3 φλιτζάνι)
  • 3 κ. σ. αμύγδαλα ασπρισμένα
  • 2 κ. σ. κονσέρβες βερίκοκου
  • 4 κ. γλ. χυμό πορτοκαλιού

Για την γαρνιτούρα:

  • 1 φλ. ζάχαρη ζαχαροπλαστικής
  • 2 κ. σ. γάλα 2%.
  • 1/2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μικρό μπολ χτυπάτε τα αυγά, το κρύο νερό και τη βανίλια μέχρι να ομογενοποιηθούν
  2. Προσθέστε το αλεύρι, τη ζάχαρη ζαχαροπλαστικής, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι στο μπλέντερ μέχρι να αναμειχθούν, προσθέστε και το βούτυρο και χτυπήστε ξανά
  3. Ενώ χτυπάτε, προσθέστε το μείγμα των αυγών μέχρι να ενωθούν
  4. Χωρίζετε τη ζύμη στη μέση και πλάστε την ζύμη σε ένα δίσκο και καλύψτε τη
  5. Αφήστε τη στο ψυγείο για 1 ώρα ή μέχρι να σφίξει αρκετά για να πλαστεί
  6. Σκουπίστε τον επεξεργαστή τροφίμων, προσθέστε τα σύκα και τα αμύγδαλα και ανακατέψτε μέχρι να τα ψιλοκόψει
  7. Προσθέστε την κονσέρβα βερίκοκο και τον χυμό και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν
  8. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, τυλίξτε κάθε μερίδα ζύμης σε ένα ορθογώνιο παραλληλόγραμμο και κόψτε το καθένα κατά μήκος σε τέσσερις λωρίδες
  9. Απλώστε περίπου 2 κουταλιές της σούπας γεμίζοντας προς τα κάτω στο κέντρο κάθε λωρίδας, διπλώστε τη ζύμη πάνω από τη γέμιση και τσιμπήστε τις άκρες για να σφραγίσετε
  10. Τυλίξτε το καθένα απαλά σε ρολό ώστε να γίνει ένα ρολό και κόψτε σταυρωτά σε κομμάτια
  11. Τοποθετήστε τα κομμάτια σε ταψί με λαδόκολλα και ψήστε μέχρι να ροδίσουν, 10-12 λεπτά
  12. Στην συνέχεια, αφαιρέστε τα και αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς
  13. Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε τα υλικά του γλάσου μέχρι να ομογενοποιηθούν, περιχύστε τα μπισκότα
  14. Αφήστε να σταθεί και να δέσει και σερβίρετε

Οφέλη

Τα μπισκότα με σύκα και αμύγδαλα είναι μία συνταγή που αξιοποιεί ένα φρούτο εποχής με τον καλύτερο τρόπο αναδεικνύοντας τις θρεπτικές του ουσίες. Ένα μπισκότο έχει μόνο 51 θερμίδες, 1 γρ. λιπαρά, 9 γρ. υδατανθρακών, 5 γρ. σακχάρων, 1 γρ. πρωτεΐνης.

Τα σύκα ιδανικά για το πεπτικό

Τα σύκα χρησιμοποιούνται από καιρό ως σπιτική θεραπεία ή εναλλακτική θεραπεία για πεπτικά προβλήματα όπως η δυσκοιλιότητα. Περιέχουν φυτικές ίνες, οι οποίες μπορεί να βοηθήσουν στην προαγωγή της πεπτικής υγείας μαλακώνοντας και προσθέτοντας όγκο στα κόπρανα.

Καταπολεμάται έτσι η δυσκοιλιότητα και χρησιμεύει ως πρεβιοτικό για τα υγιή βακτήρια που κατοικούν στο έντερο. Μια μελέτη σε 150 άτομα με σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου με δυσκοιλιότητα διαπίστωσε ότι όσοι κατανάλωναν περίπου 4 αποξηραμένα σύκα δύο φορές την ημέρα παρουσίασαν σημαντική μείωση των συμπτωμάτων.

Τα φρέσκα σύκα περιέχουν μερικές θερμίδες από τη φυσική ζάχαρη, αλλά αυτές δεν είναι ικανές να σε επιβαρύνουν. Τα σύκα περιέχουν επίσης μικρές ποσότητες από μια μεγάλη ποικιλία θρεπτικών συστατικών, αλλά είναι ιδιαίτερα πλούσια σε χαλκό και βιταμίνη Β6. Ο χαλκός είναι ένα ζωτικό μέταλλο που εμπλέκεται σε πολλές σωματικές διεργασίες, συμπεριλαμβανομένου του μεταβολισμού και της παραγωγής ενέργειας, καθώς και του σχηματισμού αιμοσφαιρίων, συνδετικών ιστών και νευροδιαβιβαστών.

Η βιταμίνη Β6 είναι μια βασική βιταμίνη που είναι απαραίτητη για να βοηθήσει το σώμα σας να διασπάσει τις διατροφικές πρωτεΐνες και να δημιουργήσει νέες πρωτεΐνες. Παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στην υγεία του εγκεφάλου. Στα θρεπτικά συστατικά τους συγκαταλέγονται:

  • Φυτικές ίνες
  • Χαλκός
  • Μαγνήσιο
  • Κάλιο
  • Ριβοφλαβίνη
  • Θειαμίνη
  • Βιταμίνη Β6
  • Βιταμίνη Κ

Βελτιώνουν την υγεία των αγγείων και της καρδιάς

Τα σύκα μπορεί να βελτιώσουν την αρτηριακή πίεση και τα επίπεδα λίπους στο αίμα, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της αγγειακής υγείας και στη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι το εκχύλισμα σύκου μείωσε την αρτηριακή πίεση σε αρουραίους με φυσιολογική αρτηριακή πίεση, καθώς και σε αυτούς με αυξημένα επίπεδα.

Πιθανές αντικαρκινικές ιδιότητες

Πολλές υποσχόμενες μελέτες σε δοκιμαστικούς σωλήνες έχουν διεξαχθεί σχετικά με τις επιδράσεις των φύλλων συκής στα καρκινικά κύτταρα. Φύλλα συκιάς έχει αποδειχθεί ότι παρουσιάζουν αντικαρκινική δράση κατά του ανθρώπινου καρκίνου του παχέος εντέρου, του καρκίνου του μαστού, του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας και των καρκινικών κυττάρων του ήπατος.

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι η κατανάλωση σύκων ή η κατανάλωση τσαγιού από φύλλα συκής θα έχει τα ίδια αποτελέσματα. Οι μελέτες σε δοκιμαστικούς σωλήνες προσφέρουν ένα πολλά υποσχόμενο σημείο εκκίνησης, αλλά απαιτούνται ανθρώπινες μελέτες για να αξιολογηθεί πώς η κατάποση σύκων ή φύλλων συκής επηρεάζει την ανάπτυξη του καρκίνου.

Διατηρεί το δέρμα υγιές

Τα σύκα μπορεί να έχουν κάποιες ευεργετικές επιδράσεις στο δέρμα, ειδικά σε άτομα με αλλεργική δερματίτιδα ή ξηρό δέρμα με φαγούρα ως αποτέλεσμα αλλεργιών. Ένας συνδυασμός εκχυλισμάτων φρούτων, συμπεριλαμβανομένου του εκχυλίσματος σύκου αποδείχθηκε ότι παρουσιάζει αντιοξειδωτικά αποτελέσματα στα κύτταρα του δέρματος, μειώνει τη διάσπαση του κολλαγόνου και βελτιώνει την εμφάνιση των ρυτίδων σε μια μελέτη σε δοκιμαστικό σωλήνα και σε ζώα.

 

 



Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

*