Ανακάλυψε τη συνταγή για τη πιο θρεπτική Μεσογειακή σαλάτα! – BORO από την ΑΝΝΑ ΔΡΟΥΖΑ


Υλικά

Για το dressing

  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 χυμό λεμονιού
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3-4 αντζούγιες (προαιρετικά)
  • ¼ φλιτζάνι ξίδι μπαλσάμικο
  • ¼ φλιτζάνι ξύδι μηλίτη
  • 1 κουταλάκι ξερή ρίγανη
  • ¾ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σαλάτα

  • 1 κονσέρβα τόνο
  • 1 φρέσκια μπάλα μοτσαρέλα
  • 12 ανάμεικτα ντοματίνια και ντομάτες
  • 6 καρδιές τουρσί αγκινάρας
  • 6 μικρές πατάτες
  • 1 μέτριο καρότο τριμμένο
  • 2 φλιτζάνια φύλλα ρόκας
  • 2 φλιτζάνια φρέσκα φύλλα βασιλικού
  • 6 αντζούγιες (προαιρετικά)

Παρασκευή

Βήμα 1 Για το ντρέσινγκ. Σε ένα μπολ, προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και τις αντζούγιες. Θρυμματίζουμε τις αντσούγιες με ένα πιρούνι μέχρι να γίνουν κομματάκια. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο, το χυμό λεμονιού, το ξίδι μπαλσάμικο, το μηλόξυδο, τη ρίγανη και το ελαιόλαδο. Χρησιμοποιώντας ένα σύρμα, χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Βήμα 2 Για τη σαλάτα. Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, τοποθετήστε τις πατάτες, καλύψτε με κρύο νερό, λίγο αλάτι και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν. Μόλις είναι έτοιμες, τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Στη συνέχεια τις ξεφλουδίζουμε με το μαχαίρι.

Βήμα 3 Σε ένα μπολ, προσθέστε τις ντομάτες, το τουρσί αγκινάρας, το τριμμένο καρότο, τα φύλα ροκάς, τα φύλλα σπανάκι, τις καθαρισμένες πατάτες, τον τόνο και ανακατέψτε καλά. Στη συνέχεια προσθέστε το dressing και το τυρί μοτσαρέλα.

Δείτε ολόκληρη τη συνταγή εδώ

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Σαλάτα με ψητά παντζάρια, φέτα καρύδια και ένα dressing από μέλι και βαλσάμικο



Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*