Αλλαγή παρόχου φιλοξενίας Ιστού

Αλλαγή παρόχου φιλοξενίας Ιστού

Αλλαγή παρόχου φιλοξενίας Ιστού

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους άτομα ή εταιρείες θέλουν να αλλάξουν σε έναν νέο πάροχο φιλοξενίας ιστού. Θα μπορούσε να είναι τόσο απλό όσο δεν υπάρχει αρκετός αποθηκευτικός χώρος ή εύρος ζώνης, ή μπορεί να οφείλεται στην εξυπηρέτηση πελατών του ή στην έλλειψή του.

Ευκολότερο να το λες παρά να το κάνεις; Η αλλαγή σε μια νέα εταιρεία φιλοξενίας ιστού μπορεί να ακούγεται σαν μια αποθαρρυντική εργασία, αλλά δεν χρειάζεται να είναι τόσο περίπλοκη – υπάρχουν μόνο μερικά πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου.

Διατηρήστε ανοιχτό τον λογαριασμό φιλοξενίας Ιστού με τον υπάρχοντα κεντρικό υπολογιστή σας

Συνιστάται να διατηρήσετε ενεργό τον υπάρχοντα λογαριασμό φιλοξενίας Ιστού μέχρι να ολοκληρώσετε τα βήματα μετάβασης (π.χ. ρύθμιση νέου λογαριασμού, μεταφορά αρχείων, δημιουργία και ρύθμιση email, τροποποίηση και διάδοση DNS).

Αυτό θα διασφαλίσει ότι οι λογαριασμοί email του ιστότοπού σας και του τομέα σας θα εκτελείται κατά τη διάρκεια της μετάβασης.

Επιλέξτε έναν κατάλληλο νέο πάροχο φιλοξενίας ιστού

Οι εκτιμήσεις περιλαμβάνουν:

1. Τύπος λειτουργικού συστήματος (Windows έναντι Linux) – εξαρτάται από τις τεχνολογίες που απαιτεί ο ιστότοπός σας. Για παράδειγμα, εάν ο ιστότοπός σας απαιτεί ASP, MSSQL, MSACCESS ή άλλες τεχνολογίες ειδικά για τη Microsoft, τότε θα χρειαστεί να βρείτε ένα πρόγραμμα φιλοξενίας ιστού σε πλατφόρμα Windows.

2. Απαιτήσεις εύρους ζώνης και χώρου στο δίσκο

Δημιουργήστε ένα αντίγραφο ασφαλείας του υπάρχοντος ιστότοπού σας: κατεβάστε παλιά αρχεία λογαριασμού

Στην ιδανική περίπτωση, τα αρχεία θα πρέπει να ληφθούν στην ίδια δομή δέντρου στην οποία θέλετε να τα ανεβάσετε αργότερα. Αναζητήστε επίσης τυχόν δικαιώματα αρχείου ή chmod που μπορείτε να ορίσετε σε οποιονδήποτε φάκελο ή αρχείο. Αυτό είναι ένα αρκετά εύκολο έργο και μπορεί εύκολα να επιτευχθεί με FTP.

Ωστόσο, ορισμένοι δωρεάν πάροχοι φιλοξενίας ιστού δεν προσφέρουν πρόσβαση FTP. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν αυτήν τη στιγμή χρησιμοποιείτε μια δωρεάν υπηρεσία δημιουργίας ιστότοπου Flash/drag-and-drop (π.χ. Weebly.com, WIX.com).

Εάν συμβαίνει αυτό, δεν θα μπορείτε να κάνετε λήψη των υπαρχόντων αρχείων Ιστού και θα πρέπει να δημιουργήσετε ξανά τα νέα σας αρχεία Ιστού. Θα πρέπει να ελέγξετε εάν ο νέος σας πάροχος φιλοξενίας ιστοσελίδων προσφέρει δωρεάν δημιουργό ιστότοπου.

Για να αποφύγετε να αντιμετωπίσετε το ίδιο πρόβλημα στο μέλλον, βεβαιωθείτε ότι ο νέος σας πάροχος φιλοξενίας Ιστού προσφέρει πρόσβαση FTP.

Ρυθμίστε νέες (ίδιες) διευθύνσεις email

Για να βεβαιωθείτε ότι τα email λαμβάνονται σωστά, είναι σημαντικό να διατηρείτε τις ίδιες διευθύνσεις email, συμπεριλαμβανομένων των ψευδώνυμων email και των προωθητών.

Αλλαγές DNS και διάδοση

Αφού ανεβάσετε τα αρχεία Ιστού σας στον νέο διακομιστή φιλοξενίας Ιστού και δημιουργήσετε ξανά τους λογαριασμούς email σας, μπορείτε να προχωρήσετε και να κάνετε τις απαραίτητες αλλαγές διακομιστή ονομάτων τομέα (DNS).

Το DNS λαμβάνεται συνήθως μόλις εγγραφείτε στον νέο πάροχο φιλοξενίας Ιστού. Θα χρειαστεί να αντικαταστήσετε τις υπάρχουσες ρυθμίσεις DNS με τις νέες – αυτό γίνεται συνήθως μέσω του πίνακα διαχείρισης του τομέα σας (το καταχωρητή του τομέα σας).

Το νέο DNS θα διαρκέσει μεταξύ 24-48 ωρών για να διαδοθεί, επομένως ο παλιός web hoster είναι υπεύθυνος για τον ιστότοπο και το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στο μεταξύ. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η ακύρωση της παλιάς υπηρεσίας θα πρέπει να είναι το τελευταίο πράγμα που πρέπει να κάνετε.

Ακυρώστε τον παλιό σας λογαριασμό

Μόλις ενεργοποιηθεί ο νέος λογαριασμός σας και ο ιστότοπος και οι υπηρεσίες email στον νέο σας πάροχο φιλοξενίας ιστού λειτουργούν, μπορείτε να προχωρήσετε στην ακύρωση του παλιού σας λογαριασμού.

Δείτε περισσότερα για πάροχο φιλοξενίας ιστού:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

*