9 Συμβουλές για καθαρές σωληνώσεις εστιατορίου

9 Συμβουλές για καθαρές σωληνώσεις εστιατορίου

Πριν πραγματοποιήσετε καθαρισμό και συντήρηση σωλήνων για το εστιατόριο σας με Αποφράξεις Αντωνίου, είναι σημαντικό να καταλάβετε γιατί είναι απαραίτητο. Οι εμπορικές και βιομηχανικές κουζίνες έχουν πολλή κίνηση. Όταν πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν τον ίδιο χώρο ταυτόχρονα στην προετοιμασία φαγητού, μπορεί να είναι δύσκολο να συμβαδίσουν με όλα όσα τρέχουν κάτω από τους αγωγούς σας.

Συχνά, οι αποχετεύσεις εστιατορίων φράζουν από λίπη και φαγητά. Το λίπος είναι ένας τρομερός δράστης όταν πρόκειται να φράξει τους σωλήνες εστιατορίων. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν οι σωλήνες έχουν παραμεληθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα επειδή το λίπος μπορεί να στερεοποιηθεί στους σωλήνες καθιστώντας εξαιρετικά δύσκολο τον καθαρισμό. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργείται φράξιμο και να χρειάζεται απόφραξη. Η συνεχής ρίψη υπολειμμάτων μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα υγιεινής που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο το εστιατόριο σας.

1. Συντήρηση αποχέτευσης

Με περιστασιακό καθαρισμό σωληνώσεων του εστιατορίου σας, μπορείτε να αποφύγετε τυχόν φράξιμο, ή υπερχείλιση λόγω διαρροής. Για εξαιρετική αποφυγή, θα πρέπει να καθαρίζετε τους σωλήνες του εστιατορίου σας τέσσερις φορές το χρόνο με ένα αξιόπιστο συνεργείο όπως είναι η Αποφράξεις Αντωνίου.

Οι περισσότερες υπηρεσίες συντήρησης αποχετεύσεων περιλαμβάνουν καθαρισμό διοχέτευσης χρησιμοποιώντας ένα φίδι σωληνώσεων, που ακολουθείται από μια απολυμαντική δράση ως εγγύηση καθαρισμού. Σε κάθε περίπτωση, εάν το εστιατόριο σας χρησιμοποιεί ένα ασυνήθιστα υψηλό επίπεδο λαδιού ή λίπους που γενικά θα προκαλέσει προβλήματα απόφραξης, σε αυτό το σημείο η διαλείπουσα υποστήριξή σας πρέπει να ενσωματώσει τη ροή νερού στις σωληνώσεις, την τεχνική καθαρισμού υψηλής πίεσης, για να διαλύσει τις μάζες λαδιού και να τα απορρίψει.

2. Αναλάβετε ατομική δράση

Παρά την πρόσληψη ενός ειδικού απόφραξης και απολύμανσης για τριμηνιαία συντήρηση καθαρισμού σωληνώσεων εστιατορίου, υπάρχουν πράγματα που εσείς και οι εργαζόμενοί σας μπορείτε να κάνετε για να αποφύγετε δυσάρεστα προβλήματα και δημιουργία εστιών μόλυνσης.

Δώστε προσοχή στα εξής:

  • Έλεγχο όλων των σωληνώσεων με κάμερα για την αποφυγή περιττών εμποδίων από κολλώδη υλικά
  • Σωστή χρήση στο πλύσιμο τροφίμων και των υδραυλικών εγκαταστάσεων
  • Αποφύγετε τη χρήση σκληρών συνθετικών ενώσεων για τον καθαρισμό, καθώς μπορούν να βλάψουν τις σωληνώσεις σας
  • Διαλέξτε ένα εξειδικευμένο συνεργείο αποφράξεων για τις ανάγκες υποστήριξης του εστιατορίου σας

3. Βεβαιωθείτε ότι οι υπάλληλοί σας τηρούν τους κανόνες καθαρισμού

Στην περίπτωση που σερβίρετε σάλτσες στο εστιατόριο σας, το πλύσιμο των πιάτων μπορεί να είναι ο εφιάλτης κάθε υπαλλήλου. Όλα τα πράγματα είναι ισότιμα, το πλύσιμο αυτών των πιάτων είναι μια ανάγκη, αλλά και μια ευκαιρία να τα καθαρίσετε πριν πλυθούν ώστε να αποφύγετε την ρίψη υπολειμμάτων στο σιφόνι. Τα υπολείμματα που πέφτουν από τα βρώμικα πιάτα μπορεί να συγκεντρωθούν μετά από καιρό και να βουλώσουν τις σωληνώσεις σας.

Ίσως χρειαστεί να υπενθυμίζετε τον σωστό τρόπο τακτικά. Δεν μπορείτε να παρακολουθείτε συνεχώς τους υπαλλήλους σας και ορισμένοι από αυτούς θα διαταράξουν τις οδηγίες όταν δεν βρίσκεστε μπροστά.

4. Βάλτε τα απορρίμματα τροφίμων στα σκουπίδια

Τα υπολείμματα των φαγητών μπορεί να είναι πιο επικίνδυνα από το βρώμικο νερό που ξεπλένεται από τα πιάτα. Είναι μεγαλύτερα, οπότε μπορούν να φράξουν τις σωληνώσεις σας. Ευτυχώς, μπορείτε να απαλλαγείτε από αυτό το ζήτημα προσθέτοντας ένα ακόμη βήμα στη διαδικασία καθαρισμού.

Πετάξτε τα υπολείμματα τροφής στα σκουπίδια πριν πλύνετε τα πιάτα. Ανεξάρτητα από το αν τα κομμάτια είναι πολύ μικρά, οι εργαζόμενοί σας θα πρέπει να το κάνουν. Χρειάζεστε άλλο κίνητρο για να το κάνετε; Μαζέψτε τα σε ειδικές σακούλες και αφήστε τα σε χώρους όπου υπάρχουν αδέσποτα ζώα. Ταΐστε τα και βοηθήστε και την αποχέτευσή σας ταυτόχρονα!

5. Λάδια και λίπη σε ειδικά δοχείο

Για ποιο λόγο μαγειρεύουμε με λίπος και λάδι; Εκτός του ότι είναι νόστιμα, μερικές φορές τα χρησιμοποιούμε για να δώσουμε δομή. Όταν εργάζεστε με μερικά σχέδια για ψωμί, η χρήση κρύας μαργαρίνης είναι απόλυτη αναγκαιότητα. Δυστυχώς, τα νόστιμα πιάτα μας που περιέχουν λίπη και λάδια όταν έρχεται η στιγμή να τα καθαρίσουμε, καταλήγουν στην αποχέτευσή μας. Στο σημείο που αυτά τα έλαια και τα λίπη φτάνουν σε θερμοκρασία δωματίου ή κρυώνουν και κολλάνε στα τοιχώματα των σωληνώσεων.

Ποιος είναι ο λόγος που δεν πρέπει ποτέ να ρίχνετε λίπη ή λάδια στην αποχέτευσή σας; Ποια είναι η πιο ιδανική προσέγγιση για τη διαχείρισή τους; Αρχικά, αφήστε τα να κρυώσουν. Αφού κρυώσουν επαρκώς, μετακινήστε τα σε ένα μεγάλο δοχείο και όταν αυτό γεμίσει καλέστε ένα εξουσιοδοτημένο συνεργείο περισυλλογής λαδιών να σας το αντικαταστήσουν με ένα άδειο.

6. Χρησιμοποιήστε κάτι απορροφητικό για να σκουπίσετε λίπη, λάδια

Σάλτσες, κρέατα, σοταρισμένα λαχανικά και μερικές διαφορετικές τροφές μπορούν να αφήσουν μια λιπώδη στρώση στα σκεύη σας. Δεν είναι τόσο αβλαβή όπως πιστεύουμε. Μπορεί εξίσου να δημιουργήσει πρόβλημα μετά από λίγο καιρό, μπλοκάροντας τις σωληνώσεις μας. Ιδιαίτερα σε εστιατόρια όπου χρησιμοποιούνται πολλά πιάτα καθημερινά.

Μπορείτε να αποτρέψετε αυτήν την εξέλιξη χρησιμοποιώντας κάτι σπογγώδες για να σκουπίσετε τα λίπη και τα λάδια από τα πιάτα. Οι χαρτοπετσέτες είναι μια αξιοπρεπής εναλλακτική λύση.

7. Δεν μπορείτε να προστατέψετε τις σωληνώσεις σας από όλο το λάδι

Πρέπει να αποδεχτείτε ότι ξεπλένετε λίγο λάδι κάθε φορά που πλένετε ένα πιάτο. Η λύση εδώ είναι να τρέχετε ζεστό νερό μετά από κάθε χρήση. Αυτό το νερό με υψηλή θερμοκρασία θα προκαλέσει την τήξη των λιπών και λαδιών που έχετε ξεπλύνει στον νεροχύτη σας.

8. Ρίξτε ένα φλιτζάνι ξύδι μέσα στην αποχέτευση

Το ξίδι είναι ένα εκπληκτικό, οικονομικά καταξιωμένο προϊόν καθαρισμού. Πρόκειται επίσης για μια τυπική επιδιόρθωση που χρησιμοποιείται σε μερικά πιάτα, οπότε πιθανότατα από τώρα έχετε ένα δοχείο ή δύο στην κουζίνα του εστιατορίου σας.

Ξεκινήστε ρίχνοντας ένα φλιτζάνι ξύδι μέσα στο σιφόνι, εάν παρατηρήσετε το νερό να αδειάζει με δυσκολία. Αφήστε το να καθίσει για λίγο και στη συνέχεια ρίξτε καυτό νερό. Το διαβρωτικό στο ξίδι θα ξεπλύνει το λάδι που αρχίζει να εμποδίζει το σωλήνα αποχέτευσης σας. Απλώς συνειδητοποιήστε ότι το ξίδι δεν είναι σίγουρα επιχειρηματική λύση. Δεν θα σταματήσει το φράξιμο για πάντα.

9. Καθαρίστε τακτικά την παγίδα λαδιού

Στην περίπτωση που η κουζίνα της επιχείρησής σας απαιτείται να έχει παγίδα λαδιού, φροντίστε να την καθαρίζετε τακτικά. Ωστόσο, η παγίδα λαδιού δεν είναι παρόμοια με τη διατήρηση παγίδας λαδιού. Πρέπει να διατηρήσετε αποτελεσματικά την παγίδα λαδιού σας. Έχοντας μια αναποτελεσματική παγίδα λαδιού δεν θα σας βοηθήσει από το να δημιουργηθεί πρόβλημα.

 

Πλεονεκτήματα της τακτικής συντήρησης αποχέτευσης

Με τη συνήθη απόφραξη των σωληνώσεων του εστιατορίου σας, θα γνωρίζετε συνεχώς για την κατάστασή τους, επιτρέποντάς σας να προβλέψετε διορθώσεις ή διαφορετικά ζητήματα προτού προκαλέσουν σοβαρότερα προβλήματα. Τα περισσότερα προγράμματα συντήρησης μπορείτε να τα σχεδιάσετε εσείς ανάλογα με τις ανάγκες τη επιχείρησής σας.

Φροντίστε να διατηρήσετε μια στρατηγική συντήρησης και απολύμανσης εκτός της διάρκειας ωρών εργασίας. Μια σωστή αποφρακτική εταιρεία – Αποφράξεις-Αντωνίου – θα καταβάλει μια γενναία προσπάθεια για να ταιριάξει στο γεμάτο ζωή ημερολόγιο του εστιατορίου σας για να εγγυηθεί την ιδανική εξυπηρέτηση των πελατών.

Δείτε περισσότερα για απόφραξη-απολύμανση-απεντόμωση:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

*